Je bent nu hier Segway Sightseeing Rotterdam > Wat is een Segway

Wat is een Segway

Wat is een Segway? Een Segway is een elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel. Je bestuurt de Segway met je lichaam. Door naar voren te leunen gaat de Segway vooruit en door naar achteren te leunen rijdt de Segway naar achteren. Hij stopt wanneer je rechtop staat. De juiste balans vinden is niet moeilijk omdat de Segway zelfbalancerend is. Het is een beetje skiën op het droge maar dan kinderlijk eenvoudig.

Bekijk hier ons filmpje om een indruk te krijgen van wat een Segway Tour is.

De Segway is zeer milieuvriendelijk en bijna geluidloos.

Het rijden op de Segway is niet alleen eenvoudig maar vooral ook heel erg leuk. Een bijzondere ervaring die zorgt voor een heerlijk vrij en stoer gevoel.

Een Segway is een elektrisch aangedreven voertuig waar je op staat als je er op rijdt. Het voertuig valt onder de categorie bijzondere bromfietsen; je mag er dus mee op de openbare weg. Wel gelden er regels voor bijvoorbeeld de snelheid en de leeftijd van de bestuurder. Ook moet een Segway verzekerd zijn.

Segway op de weg

Met een Segway mag je op het fietspad of op het fiets/bromfietspad rijden. Is er geen verplicht fietspad of fiets/bromfietspad, dan mag je op de rijbaan rijden.

Segway op de stoep, ja of nee?

Met een Segway mag je alleen op de stoep rijden als je gehandicapt bent. Je hebt een gehandicaptenparkeerkaart, een OV-Begeleiderskaart, een Valyspas of een WMO-pas nodig. Alle andere Segway-bestuurders mogen niet op de stoep rijden.

Maximumsnelheid Segway

De maximumsnelheid is 25 kilometer per uur. Op de stoep geldt een maximumsnelheid van 6 kilometer per uur. Je mag alleen op de stoep rijden als je een OV-Begeleiderskaart, Valyspas of WMO-pas hebt.

Leeftijd voor besturen Segway

Je moet minimaal 16 jaar zijn om op een Segway te mogen rijden.

Verlichting Segway

Een Segway moet een rode retroflecterende lijn hebben aan de achterkant. Aan de buitenkant van de wielen moet een witte of gele reflector zitten.

Verzekering verplicht

Zonder verzekeringsplaatje mag je niet met een Segway op de openbare weg rijden.

Voertuigidentificatienummer Segway

De Segway moet bovendien een voertuigidentificatienummer (VIN) hebben. Dit nummer wordt ingeslagen in het frame. Het voertuigidentificatienummer is de ‘vingerafdruk’ van het voertuig. Door dit nummer is het moeilijker om gestolen voertuigen te verkopen.

Helm en rijbewijs Segway

Als bestuurder van een Segway hoef je officieel geen helm te dragen, echter is dit wel verplicht indien je deelneemt aan een Segway Tour bij Segway Rotterdam. Je hebt geen (bromfiets)rijbewijs nodig.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bromfiets/vraag-en-antwoord/wat-is-een-segway-en-wat-zijn-de-verkeersregels.html